Blog Review Filem Malaysia

blogger review filem malaysia

LunaStory.com merupakan sebuah blog yang menulis tentang lifestyle seperti blogger review filem Malaysia dan juga aktiviti servis dan produk yang boleh dimanfaatkan oleh rakyat Malaysia khasnya. 

Artikel review ditulis dalam Bahasa Melayu dan penulis mempunyai pengalaman hampir 20 tahun dalam penulisan blog dan SEO.

FB Lunastory

Antara penulisan blogger review filem malaysia lunastory

REVIEW FILEM TIADA TAJUK

REVIEW FILEM GERAN

review filem paskal

REVIEW FILEM REDHA

Selepas berjaya dalam bidang nyanyian yang diceburinya, selebriti Asmawi Ani iaitu Juara Akademi Fantasia Musim Ketiga melebarkan sayap ke bidang pengarahan filem pula. 

“Ia kisah sebuah keluarga petani yang diasak dan diugut oleh lintah darat yang berpengaruh supaya menggadaikan tanah mereka namun keluarga yang ditunjangi oleh anak sulung berani dan gagah ini terus bangkit melawan demi maruah keluarga. “

Darat, laut dan udara. Inilah kata kuncinya.

Scene didalam movie ini dimulakan dengan pengenalan mengenai penubuhan Paskal dan sedikit sejarah tentangnya. Simple sahaja first imagenya sebagai opening namun cukup untuk membuat kita membaca setiap bait perkataan yang dipaparkan.

Filem arahan Tunku Mona Rizal ini mengisahkan tentang Alina yang mula menyedari kelainan pada anak mereka.
Danial suka bermain sendiri dan mempunyai masalah komunikasi verbal dan non verbal.

review Filem WANGI

review filem pusaka

review filem BUSUT BONANG

review filem BISIK PADA LANGIT

Filem ini dimulakan dengan scene Erra Fazira yang memainkan watak Nor yang baru melahirkan bayi dan berpantang dirumah. Sharnaz sebagai bapa kepada dua orang anak iaitu Khiri berusia 6 tahun dan bayi perempuan yang baru dilahirkan.
Balqis dan Qistina merupakan sepasang adik beradik kembar perempuan yang ditemui oleh Inspektor Nuar dalam sebuah rumah kosong, yang mana kedua-duanya telah dikurung secara misteri.
Menurutnya, dalam filem ini dia mengangkat tema urban legend, di mana kepercayaan masyarakat moden sekarang yang segelintirnya masih mempercayai tentang kejadian-kejadian urban legend.

Biasanya…biasanyalah…
Orang akan kata, filem tak sebaik novel.
Iyelah, sentuhan kamera dengan garapan kata-kata bukanlah satu benda yang sama.

Tapi dalam Filem Bisik Pada Langit, ianya ternyata luar biasa!

hubungi penulis

Untuk sebarang jemputan dan pertanyaan tentang servis penulisan seperti blogger review filem Malaysia, kami boleh dihubungi melalui emel lunastory.com@gmail.com