Kelas Mengaji Quran Malaysia

December 15, 2022 by No Comments

Hai dan Assalamualaikum semua! Dalam artikel kali ini, Cik Min nak recommend kepada tuan puan mengenai kelas mengaji Quran Malaysia terbaik yang ditawarkan oleh iLuvQuran. Institut ini bukan sekadar institusi pembelajaran al-Quran yang biasa-biasa tau!

Kelas mengaji Quran oleh iLuvQuran menyediakan kelas belajar mengaji dan menghafaz Quran yang menyeronokkan dan tidak stres. Berdasarkan penelitian Cik Min, dah ramai pelanggan yang sangat berpuas hati dengan kualiti pembelajaran di iLuvQuran.

Masalah yang Sering Dihadapi oleh Anak-anak atau Orang Dewasa yang Ingin Belajar Mengaji

1. Ingin menghantar anak-anak ke kelas mengaji kerana mengalami kekangan masa untuk mengajar sendiri di rumah.

2. Mengalami kekangan masa untuk membimbing anak menghafaz surah.

3. Tidak sempat untuk menghantar anak ke kelas mengaji Quran.

4. Masih belum fasih dalam pembacaan al-Quran.

5. Ingin mendalami ilmu al-Quran dan sejarahnya.

6. Mencari kelas Quran untuk seisi keluarga.

Sekiranya tuan puan mengalami masalah seperti di atas, Cik Min sarankan untuk sertai kelas mengaji bersama iLuvQuran.

Mengapa iLuvQuran Merupakan Kelas Mengaji Quran Malaysia Terbaik Berbanding yang Lain?

Kebanyakan kelas mengaji al-Quran di luar sana memfokuskan pembelajaran asas seperti mengenal huruf dan pembacaan al-Quran sehingga fasih. Akan tetapi, pembelajaran di iLuvQuran bukan sekadar mahu memastikan pelajarnya pandai membaca.

Sebaliknya, mereka akan memastikan pelajar memahami maksud surah serta dapat mengaplikasikannya dalam kehidupan seharian.

  • Kelas Mengaji Quran Malaysia
  • Kelas Mengaji Quran Malaysia
  • Kelas Mengaji Quran Malaysia
  • Kelas Mengaji Quran Malaysia

iLuvQuran menerapkan beberapa pendekatan seperti gaya belajar kinestetik, auditori dan visual untuk memenuhi keperluan gaya pembelajaran yang berbeza dalam kalangan kanak-kanak.

Oleh itu, iLuvQuran mempunyai kelas dari umur 2 tahun sehingga dewasa. Setiap kelas akan diasingkan mengikut umur dan fokus sama ada untuk hafazan atau kelas asas.

Di iLuvQuran, ada banyak medium seperti aktiviti, experiment, art & crafts serta hafaz melalui gaya untuk memastikan anak-anak lebih seronok dan mudah belajar Quran. iLuvQuran juga menyediakan persekitaran yang bebas tekanan supaya pelajar sentiasa fokus di dalam kelas dan tidak bosan.

Bahan Bantu Mengajar yang Digunakan di iLuvQuran

Ada beberapa produk iLuvQuran yang digunakan dalam sesi pembelajaran seperti:
1) ILHAM modules (Students kit & Educators package)
2) Surah Story Book tafsir & activity book
3) Happy Quran Kit (Surah Al-Qadr, Al-Ikhlas, Al-Kautsar)
4) Ramadan Chart
5) Surah poster (11 surah)
6) E-learning portal

Untuk membuat pembelian bahan bantu mengajar iLuvQuran, tuan puan boleh klik di sini.

Mod Pembelajaran yang Ditawarkan oleh iLuvQuran | Kelas Mengaji Quran Malaysia

iLuvQuran mempunyai dua pilihan bagi pembelajaran al-Quran. Tuan puan boleh memilih sama ada untuk mendaftar kelas fizikal atau dalam talian untuk anak-anak tuan puan.

iLuvQuran menawarkan kelas al-Quran fizikal di pusat pembelajaran mereka yang merangkumi Wangsa Melawati, Kelana Jaya, Bangi, Nilai, Cheras, Simpang Ampat, dan Kuala Kangsar. Untuk cawangan Shah Alam, hanya kelas dalam talian yang dijalankan buat masa ini.

Bagi tuan puan yang tinggal jauh dari pusat iLuvQuran atau kesuntukan masa untuk menghantar anak-anak ke kelas, boleh daftarkan anak-anak belajar al-Quran secara dalam talian sahaja. Mudah kan?

iLuvQuran memahami bahawa tuan puan mungkin mempunyai masa terhad untuk menghantar anak-anak mereka ke kelas atau mempunyai kekangan lain.

Bagi pembelajaran al-Quran secara dalam talian, iLuvQuran mempunyai online learning portal mereka sendiri. Portal ini akan digunakan untuk mengajar anak-anak mengaji atau menghafaz serta aktiviti latihan mereka.

Di bawah Cik Min sertakan contoh isi kandungan yang terdapat dalam online learning portal iLuvQuran:

Testimoni Pelanggan iLuvQuran | Kelas Mengaji Quran Malaysia

iLuvQuran adalah tempat terbaik untuk mempelajari al-Quran terutama buat generasi muda. Mereka mempunyai tenaga pengajar yang sangat bertauliah dan berpengalaman dalam membimbing kanak-kanak serta orang dewasa mendalami ilmu al-Quran.

Program yang disediakan juga sangat berkualiti dalam menarik para pelajar mempelajari dan mencintai al-Quran. Kesemua pelajar yang menyertai kelas iLuvQuran menunjukkan progress yang sangat baik terutama dalam bidang hafazan dan tajwid.

Di bawah Cik Min sertakan testimoni iLuvQuran:

Kelas Mengaji Quran Malaysia
Sumber: Facebook

Bagaimana Nak Daftar Kelas Mengaji Quran Malaysia dengan iLuvQuran?

Tuan puan yang ingin mendaftar kelas mengaji Quran Malaysia terbaik untuk anak-anak ataupun seisi keluarga, bolehlah klik sahaja link berikut untuk mendapatkan butiran tentang iLuvQuran dengan lebih lanjut.

Register Online Class via iLuvQuran Website

Facebook iLuvQuran

Instagram iLuvQuran


Penafian: Pengendali web tidak bertanggungjawab terhadap komen atau catatan pengirim dalam ruangan ulasan laman ini. Komen atau catatan yang tertera adalah tanggungjawab pengirim sepenuhnya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.