Tempah Kek Readymade Kuala Lumpur dari Ajwa Bakery

February 18, 2018 by No Comments

Tempah Kek Readymade Kuala Lumpur dari Ajwa Bakery

Bagi individu yang mahu tempah kek readymade Kuala Lumpur, nama Ajwa Bakery bukanlah satu nama asing dalam industri ini. Sejak hampir 8 tahun lepas, Ajwa Bakery menyediakan servis tempahan lebih daripada 32 jenis kek untuk pelanggan di sekitar Lembah Klang, Kuala Lumpur dan Selangor (bagi penghantaran) dan seluruh Malaysia (bagi self collection dan special request).

Jadi sekiranya kawan-kawan berada di luar kawasan Kuala Lumpur, jangan risau. Kek Ajwa Bakery tetap boleh dinikmati.

Apakah keistimewaan tempah kek readymade Kuala Lumpur dari Ajwa Bakery?

Ajwa Bakery ialah sebuah organisasi perintis dalam industri kek halal Damansara dan Kuala Lumpur.

Sejak dari hari pertama membantu ibu-bapa di Malaysia mendapatkan pilihan kek yang sedap, sihat dan halal untuk keluarga, Ajwa Bakery tidak memandang ke belakang lagi.

Dengan 2 orang bakers dan 3 orang decoraters yang dapat menyediakan kek segar setiap hari, Ajwa Bakery adalah pilihan kita sekeluarga untuk tempah kek readymade Kuala Lumpur!

Tak tahu nak pilih kek readymade yang mana satu?

Ajwa Bakery akan bantu untuk membantu Tuan/Puan membuat pilihan yang tepat. Ini antara tips tempah kek readymade Kuala Lumpur dari Ajwa Bakery.

Tips Tempah Kek Readymade Kuala Lumpur yang Pertama #1

Anggarkan jumlah kehadiran jemputan.

Beberapa perkara perlu dianggarkan yang melibatkan jumlah jemputan dan tahap kekosongan perut mereka contohnya:

  1. Berapa ramai orang dewasa hadir?
  2. Berapa ramai kanak-kanak hadir?
  3. Adakah majlis tersebut mempunyai makanan berat yang lain atau tidak?
  4. Mahu yang bulat atau segi empat?

Punyalah pakar Ajwa Bakery dalam membantu kita menyelesaikan permasalahan sejagat iaitu nak pilih kek yang bagaimana, lihat sahaja dalam jadual dibawah.

Berapa inci saiz kek yang kita mahu dalam jadual di sebelah kiri manakala hidangan bulat atau segi empat perlu ditentukan bergantung kepada item ketiga dalam soalan diatas.

Sekiranya tiada makanan berat yang lain dan memang niat majlis kita hanya untuk menikmati kek sahaja, ini panduannya bagi kek bulat:

  • 4 inci = 2 – 4 orang

  • 7 inci = 5 – 10 orang

  • 9 inci = 11 – 24 orang

Baby cake 4 inci adalah produk baru dari Ajwa Bakery untuk dua ke empat orang makan. Comel meno!

Cara Memilih kek

Tips Tempah Kek Readymade Kuala Lumpur yang Kedua #2

Anggarkan jarak perjalanan kek tersebut.

Kek readymade Ajwa Bakery pernah diterbangkan jauhhhhh ke Kunak, Timur Sabah menaiki kapal terbang untuk majlis perkahwinan seorang pelanggan. Jadi sekiranya kawan-kawan pembaca berada luar kawasan Kuala Lumpur dan mahukan Ajwa Bakery membuat kek kahwin untuk anda, ianya adalah pilihan yang tepat.

Kek kahwin Ajwa Bakery


Kek kahwin Kuala Lumpur

Bagi kek yang akan travel jauh (ha bukan orang aje travel tau), kawan-kawan boleh ambil yang jenis solid butter base atau fudge chocolate sebab ianya jenis lasak dan tahan disimpan dalam suhu bilik 22 ke 25 darjah celcius.

Kalau kek tak perlu travel jauh, bolehlah pilih kek yg cheese base dan soft chiffon dengan krim bersusu yang memang sangat-sangat sedap (macam menikmati hidangan dessert!) cuma dia kena simpanan peti sejuk dengan suhu 3 ke 5 darjah celcius dannnnnn tidak selalu dibuka tutup pintu peti sejuk itu.

Jangan lupa tutup semua makanan lain yang disimpan dalam peti sejuk yang sama dengan kek bagi mengelakkan cross contamination dan juga kek cheese berbau makanan lain ya!
Dengan penyimpanan yang baik, kek boleh tahan selama lebih kurang 10 hari!

Siapa yang suka kurang manis, boleh request dari Ajwa bakery dan pilih kek dari jenis-jenis ini:

Mocha tiramisu, Pandan gula Melaka, Butter cheese sandwich, Blueberry dan Carrot

Tempah kek kahwin kuala lumpur

Berseri-serikan majlis kita kalau dapat tempah kek kahwin Kuala Lumpur dari Ajwa Bakery?

Tips Tempah Kek Readymade Kuala Lumpur yang Ketiga #3

Pilih tema kesukaan untuk kek kita

Ini tips yang paling penting sewaktu membuat keputusan untuk tempahan kek hari jadi Kuala Lumpur. Sebagai ibubapa kita mahu pilih kek yang praktikal atau yang anak suka?
Jawapan dari Ajwa Bakery, pilihlah kedua-duanya!

Bukakan Instagram Ajwa Bakery dengan lebih 100 pilihan desain yang hot dan terkini. Minta anak pilih dari sini.

Kek paling HOT – Terkini untuk pilihan tempah kek hari jadi Kuala Lumpur ialah kek Monogram seperti dibawah!

Kek monogram Ajwa bakery

Kek yang paling ramai orang tempah dan tak putus-putus masuk tempahannya sebab comel yakmat — kek Unicorn dari Ajwa Bakery. Birthday girl mesti tersenyum-senyum tengok kek dia sebab saya yang tengah menaip ni pun tersengih-sengih kegembiraan melihat kek ini!

tempahan kek harijadi kuala lumpur

Untuk orang yang lebih dewasa seperti kawan-kawan mahupun ibu ayah kita, boleh tempah kek custom-made untuk beliau. Kek bergambar yang dapat mengembalikan memori zaman muda mereka ~ Fuhhhh semuanya Ajwa Bakery boleh lakukan sebagai perintis tagline tempah kek readymade Kuala Lumpur.

tempah kek readymade kuala lumpur

Untuk membuat tempahan kek readymade Kuala Lumpur dari Ajwa Bakery, cara-caranya ialah:

  1. Layari laman web Ajwa Bakery dan pilih kek anda disini atauuuuuu

  2. Hadir ke Ajwa Bakery beralamat seperti berikut:

    15G, JALAN CECAWI 6/33, KOTA DAMANSARA
    PETALING JAYA, MALAYSIA 47810

    Highlights info row image012-234 0530 (beri kod ‘Lunaajwa’)

  3.  Klik menggunakan handphone yang akan membawa terus ke WhatsApp Hotline Ajwa Bakery

Follow Facebook Ajwa Bakery aktif dengan informasi terkini dan kesedapan berganda!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.