Kedai Printing Cenderahati Murah Pilihan Anda!

June 20, 2022 by No Comments

Kedai printing cenderahati murah? Serious lah? Ada lagi ke kedai yang buat percetakan cenderahati murah? Macam tak percaya je…

Cik Min faham… Memang itulah perkara pertama yang akan kita fikir iaitu, ada lagi ke kedai printing cenderahati yang menawarkan harga yang murah zaman sekarang ni kan? Yelah, sekarang ni semua benda pun nak naik hargalah kalau boleh tu. Memang sukar bila nak cari harga yang berpatutan, apatah lagi yang murah.

Jadi, apa kata kita sambil menyelam minum air, nak? Sambil anda mencari kedai printing cenderahati yang menawarkan harga murah. Anda juga boleh dapat info yang mungkin tidak pernah diketahui sebelum ini, tentang percetakan cenderahati.

Jom baca perkongsian Cik Min kali ini tentang ‘kedai printing cenderahati murah’. Baca sampai habis tau!

Siapa dan Kenapa Perlu Tempah Printing Cenderahati?

Kedai Printing Cenderahati Murah
Sumber: FLEXISPRINT

Pertanyaan pertama, siapa yang boleh buat tempahan cenderahati ni? Siapa yang biasanya akan buat tempahan?

Cik Min jawab yang ini dulu ya. Baiklah, individu yang selalu buat tempahan printing cenderahati ni kebiasaannya dari kalangan syarikat-syarikat, seperti sekretariat, peguam, insurans, servis coaching dan sektor kerajaan. 

“Kenapa? Untuk apa?”

Selalunya syarikat-syarikat seperti yang Cik Min sebut tadi, membuat tempahan printing cenderahati untuk diberikan kepada pelanggan mereka. Ia sebagai tanda terima kasih atau penghargaan kerana terlibat atau bekerjasama dengan mereka. Jadi, secara tidak langsung, cenderahati tersebut berperanan penting dan menjadi satu kebiasaan yang wajib ada dalam sesebuah syarikat.

Jenis-jenis | Kedai Printing Cenderahati Murah

Kedai Printing Cenderahati Murah
Sumber: FLEXISPRINT

Untuk pengetahuan anda, pada masa kini, cenderahati pun sudah ada pelbagai jenis! Bukan macam dulu, sekadar pen, cawan atau benda-benda yang biasa orang lain beri. 

Haaa, anda mesti nak tahu antara kategori cenderahati murah lain yang boleh kedai printing buatkan, kan? Ya, Cik Min nak kongsikanlah ni… Sabaq sat!

Jenis cenderahati tersebut juga dikenali sebagai corporate gift. Ia merupakan item yang dicustom untuk mempromosi korporat bagi tujuan tarikan perniagaan dan juga organisasi. Menarik kan? Kalau ya, jom sambung lagi untuk ketahui list cenderahati yang lebih banyak!

Cenderahati yang Paling Banyak Ditempah

Kedai Printing Cenderahati Murah
Sumber: FLEXISPRINT

Eppp! Jangan laju sangat scroll tu. Cik Min nak sambung cerita antara cenderahati yang paling banyak ditempah pada waktu ini. Ini listnya:

📌 Pen
📌 Wooven bag
📌 Magnet
📌 Keychain
📌 Lanyard pendrive
📌 Plaque
📌 Beg laptop
📌 Towel
📌 Payung
📌 Notebook

Banyak kannn? Sekarang, anda dah ada idea untuk tempah cenderahati macam mana ke tu? Tapi, sabar dulu! Ada lagi Cik Min nak share ni…

Kedai Mana yang Buat Printing Cenderahati Murah Zaman sekarang ni?

Mesti anda nak tahu sangat dekat mana kedai printing cenderahati murah ni kan? Okay, Cik Min reveal awal kali ni ya.

Kedai yang ada menawarkan percetakan cenderahati dengan harga murah adalah, FLEXISPRINT! Mungkin ada yang pernah dengar, atau ada yang tak pernah tahu pun tentang FLEXISPRINT ni, kan? 

FLEXISPRINT ini merupakan kedai printing yang menawarkan pelbagai jenis percetakan khas untuk usahawan SME. Jika anda ingin mencari keperluan perniagaan, daripada kad business, packaging, sticker label dan sebagainya, anda boleh dapatkan di FLEXISPRINT.

Menarik ke terlebih menarik? Tapi ini baru sikit… Ada lagi yang lebih menarik tau! Jom sambung…

Details Tempahan Cenderahati | Kedai Printing Cenderahati Murah

Tadi Cik Min dah cerita tentang jenis cenderahati dan siapa yang selalu buat tempahan. Sekarang Cik Min nak sembang dengan anda tentang details tempahan pula.

1. Bilangan Tempahan

Jika di FLEXISPRINT, tempahan cetakan cenderahati adalah bergantung kepada jenis cenderahati yang anda inginkan. Misalnya:

Pen

Tempahan pen boleh dibuat sebanyak 100 pieces, minimum. Kalau anda nak tempah banyak pun boleh!

Mug

Jika anda berniat untuk buat tempahan mug, paling sedikit yang boleh anda tempah adalah sebanyak 1 piece.

Jadi, ringkasnya, setiap jenis cenderahati mempunyai bilangan minima tempahan yang berbeza. Best kan macam tu? Tak ada keselarasan yang ditetapkan oleh kedai untuk membuat tempahan. So, anda boleh tempah ikut kehendak dan kesesuaian yang diperlukan.

2. Harga 

Ini mesti part yang paling anda nak tahu sangat kalau bab details tempahan kan? Jadi, macam mana harga yang ditawarkan oleh FLEXISPRINT untuk tempahan printing cenderahati ni?

Ni nak habaq mai ni… Hangpa mesti terkejut!.

Harga yang FLEXISPRINT berikan bergantung kepada jenis tempahan. Anda boleh tempah satu jenis cenderahati, atau anda juga boleh tempah set cenderahati. Jadi, harga adalah bergantung kepada bagaimana tempahan tersebut dibuat.

Ini contoh daripada Cik Min:

A) Pen

Untuk tempahan pen, kedai ini memberikan harga RM2.60/piece. Mahal? Tak adalah, tempahan pen ini nanti akan ada cetakan nama brand atau syarikat sekali tau! Memang berbaloi harganya. 

B) Set gift

Jika anda ingin berikan cenderahati secara banyak dan ingin diletakkan dalam satu box atau beg, anda disarankan untuk tempah set gift ini. Sungguh menarik! 

Choppp! Apa boleh letak dalam set gift ni? Set gift ni boleh letak mug, lanyard, pendrive dan notebook. Harga yang ditawarkan oleh FLEXISPRINT adalah di antara, RM25 – RM60 untuk 100 set tempahan.

Rasa tak puas hati lagi? Nak tahu lebih lagi tentang details cenderahati? Anda boleh terus ke website FLEXISPRINT ya.

Proses Tempahan

“Mesti proses tempahan atau pembuatan tu lama kan, Cik Min?”

Tak lama sangat, tak sekejap sangat! Bergantung kepada bilangan tempahan yang anda buat juga. Paling cepat, tempahan boleh siap dalam 7 hari tau! Jika tempahan anda dalam kuantiti yang banyak, tempahan anda akan siap dalam masa 14 hari. 

Eh, kira cepatlah tuuu! Sebab FLEXISPRINT akan hasilkan kualiti terbaik dan tiptop khas untuk anda. Jadi, tempoh tersebut sangat logik. Anda hanya perlu tempah awal, dan bersabar sikit aje untuk dapatkan hasil tempahan yang terbaik!

Cara Untuk Membuat Tempahan

Dengan pantas Cik Min bagitahu anda, bahawa ada 3 cara yang boleh anda lakukan iaitu: 

1) Melalui website FLEXISPRINT;

2) Klik link Linktr.ee ini untuk option lebih meluas;

3) Walk-in outlet FLEXISPRINT di:

FLEXISPRINT Outlet Seksyen 13
No 12, Jalan Balapan 13/32, Tadisma Business Park,
Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor.

FLEXISPRINT Outlet Seksyen 2
No 14, Jalan Bunga Tanjung 2/16,
Seksyen 2, 40000 Shah Alam, Selangor.

Eh! Waktu operasi jangan dilupa ya… Ini Cik Min kongsikan sekali:

Waktu Operasi
Buka: Isnin – Sabtu (9:30 am – 6:30 pm) 
Tutup: Ahad & Cuti Umum 

Fuhhh, lega Cik Min dapat  kongsikan rahsia ni. Lama sangat dah Cik Min simpan! Sekarang anda dah tahu, CEPAT-CEPATLAH buat tempahan printing cenderahati dengan harga murah di FLEXSIPRINT ya! Anda takkan rugi, tapi pasti akan REPEAT lagi! 

Setakat ini sahaja perkongsian Cik Min pada kali ini tentang, “Kedai Printing Cenderahati Murah”. Jumpa lagi di postingan seterusnya ya! Untuk lebih banyak artikel yang menarik, anda boleh layari portal Lunastory.


Penafian: Pengendali web tidak bertanggungjawab terhadap komen atau catatan pengirim dalam ruangan ulasan laman ini. Komen atau catatan yang tertera adalah tanggungjawab pengirim sepenuhnya.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.