Kad Kahwin Digital AliveInvite – Trend Masakini

January 8, 2019 by No Comments

Dahulu bila dah buat keputusan tarikh untuk majlis perkahwinan, seisi keluarga kelam-kabut dengan persiapan seterusnya.
Bagi pasangan pengantin biasanya apa yang dibawah tanggungjawab mereka ialah kad kahwin namun dalam zaman sekarang, kad kahwin digital juga menjadi antara alternatif pilihan untuk kad kahwin.

Senario hari ini untuk kad kahwin adalah dalam bentuk kad yang dilipat-lipat, dimasukkan ke dalam sampul surat dan dipos. Selang dua tiga hari, tetamu akan telefon kita dan beritahu kad kahwin dah sampai, Insha Allah datang.

Kita kena tanda manual, yang mana telefon beritahu hadir. Yang mana tidak.

Jenuhlah ayah-ayah dan mak-mak tanda di buku risau takut-taku ada yang terlepas tanda. Lebih risau kalau makanan yang ditempah tak cukup untuk semua tetamu!

Dulu juga, tetamu hanya berpandukan peta yang dilakar di belakang kad, kadang jumpa rumahnya kadang tak. Nombor telefon yang diberikan pula sibuk semasa hari berlangsungnya perkahwinan, memang banyak yang tersesat rumah tambah-tambah kalau ada dua tiga perkahwinan serentak dalam taman perumahan kita itu.

Mujur ada Penyelesaian Kad Kahwin Digital AliveInvite

Kepada bakal-bakal pengantin di seluruh Malaysia dan Asia Tenggara, sekarang dah ada kad kahwin digital AliveInvite tau.


Apa itu AliveInvite?

AliveInvite merupakan sebuah platform bagi bakal-bakal pengantin diluar sana untuk mendapatkan kad kahwin digital yang terkini. Dengan lebih 400 designs, AliveInvite menyiapkan pilihan anda dalam masa 24 jam sahaja.

Video Kad Kahwin Digital Alive Invite

Kenapa Kena Guna Kad Kahwin Digital AliveInvite?

Ada banyak sebab kenapa bakal pengantin kena guna kad kahwin digital AliveInvite. Semua sebab-sebab ini akan menyelesaikan masalah yang timbul dikalangan tetamu yang hadir ke majlis perkahwinan kebelakangan ini.

Kelebihan Guna Kad Kahwin Digital AliveInvite #1
Lokasi Menggunakan Waze dan Google Map

Tetamu boleh terus tiba ke lokasi majlis dengan menggunakan applikasi Waze dan Google Map. Tak perlu lagi co-driver bacakan ‘keluar simpang depan’ nampak traffic light belok kiri.

Bila mudah urusan pemandu untuk tiba ke lokasi, seluruh penumpang didalam kereta pun gembira dan tenang untuk ke majlis perkahwinan.

Kawan-kawan pejabat kita yang datang dari bandar tidak biasa dengan lokasi perkahwinan yang biasanya dilakukan di tempat tinggal ibu ayah kita di kampung. Mudahkan urusan tetamu, pasti mudah urusan majlis kita juga.

Kedua #2 Fungsi Add to Calendar and Reminder

Dunia serba laju dan terkejar-kejar. Alangkan kita yang nak jadi pengantin pun rasa sekejap je masa berlalu inikan pula tetamu-tetamu kita. Silap-silap walaupun dah tanda lama dalam kalendar mereka tetap juga terlupa tarikh perkahwinan kita.

Ada juga kawan kita ni yang sejenis ‘ingat semuanya dalam kepala’. Dengan menggunakan kad kahwin digital AliveInvite, kita boleh tandakan terus dalam calendar beliau di handphone dan siap ada reminder 5 hari sebelum – manalah tahu nak beli baju baru ke atau hadiah ke haha.

Fungsi Ketiga Guna Kad Kahwin Digital #3 Feed dari Instagram

Kad Kahwin Digital AliveInvite ni boleh feed gambar dari Instagram kita. Letakkah #hashtag di foto kita dan gambar tersebut akan auto-appear di kad kahwin digital AliveInvite. Bagus kan?

Berkat doa daripada tetamu yang bakal hadir diharapkan rumahtangga yang bakal dibina berkekalan sehingga ke akhir hayat. Melayari alam rumah tangga pastinya tidak mudah namun kata-kata baik dari tetamu dan jemputan amat dihargai sepanjang usia kita. Ameen.

Fungsi Keempat #4 Ada Ruang Komen, Jawab dan Ucapan

Kad kahwin tradisional berbentuk sehala. Bila kita dah hantar, kita tunggu kawan-kawan dan saudara mara hadir di hari kejadian. Namun kad kahwin digital AliveInvite ini sangat interaktif. Ianya ada ruangan untuk jemputan berikan komen, ruang untuk kita menjawab setiap komen dan juga ruang ucapan.

Tetamu pun jadi teruja menanti tarikh perkahwinan kita tiba.

Kelebihan Kelima #5 Boleh Hantar Guna WhatsAppS

Kad kahwin digital boleh dihantar melalui WhatsApp jadi bila dah download gambar kad kahwin kita, walaupun tak ada Internet disesetengah kawasan yang linenya slow, kad kita masih boleh dibuka dan dibaca.

Keenam #6 RVSP dengan Google Form

Sebagai Tuan Rumah, pasti ibu dan ayah kita perlukan suatu jumlah yang hampir tepat tentang kehadiran tetamu yang berkunjung bagi penyediaan makanan. Pilihan untuk RVSP dengan menggunakan Google Form membuatkan tetamu yang diundang boleh terus beritahu samada mereka dapat hadir atau tidak pada tarikh tersebut.

Paling best #7 Kad kahwin Siap 24 Jam

Ini paling istimewa di AliveInvite dimana kad kahwin digital boleh siap dalam masa kurang 24 jam. Tak perlu tunggu berminggu-minggu bagai menanti bulan jatuh ke riba.

Pilih sahaja yang mana suka dan kad siap segera.

Kad Kahwin Digital AliveInvite Pilihan Artis

Artis Tasha Manshahar dan pasangan Raqib Majid memilih kad kahwin digital AliveInvite sebagai kad jemputan perkahwinan mereka pada 9 September 2018

Bagi melihat contoh kad kahwin digital Tasha Manshahar dan pasangan boleh klik disini.

Berapa Harga Kad Kahwin Digital Alive Invite?

AliveInvite jual kad kahwin digital ni secara online di https://aliveinvite.com/ pada harga RM80 sahaja untuk satu kad.

Ia boleh dihantar kepada unlimited receiver. Bayangkan sebelum ni nak kawin bajet buat kad sampai RM500 ke RM800, sekarang cuma perlu belanja RM80 je.

Sebab kos kad RM80 je, jadi baki duit yang lebih tu bolehlah kita buat item-item lain seperti kotak, paperbag dan goodies. Dahlah cool, jimat pula duit !

Pakej Istimewa Kad Kahwin Digital dan Kad Bercetak AliveInvite

AliveInvite juga ada set ekonomi dan jimat untuk 300 keping dengan hanya RM190 bagi pasangan yang mahu kad kahwin digital dan juga bercetak saiz poskad.

Harga bagi setiap set bergantung kepada saiz kad dan jenis yang dimahukan.

Jika mahu melihat contoh-contoh kad kahwin digital yang telah dihasilkan oleh AliveInvite boleh klik disini.
https://aliveinvite.com/zzhappyeverafter
https://aliveinvite.com/mellinakhairun

Jika Tuan/Puan berminat untuk mendapatkan kad kahwin digital dari AliveInvite, anda boleh  mendapatkannya di:

Website: http://aliveinvite.com/

Facebook: http://facebook.com/aliveInvit

Instagram: http://instagram.com/AliveInvite

Whatsapp sales kami: Abang Kuntum

Berita baik untuk anda! 10 pelanggan pertama yang membaca post ini layak mendapat FREE digital invite dari AliveInvite!

Caranya mudah sahaja, anda perlu DM kami di Instagram (link diatas) dan tulis “ LunaStory :Saya nak FREE kad kahwin digital AliveInvite”

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.