Beana Home Quran Servis Tutor Quran Interaktif

October 1, 2020 by No Comments

Dengan bermottokan “Mengaji to Your Doorstep,” Beana Home Quran menjadikan pembelajaran Al-Quran tidak lagi seperti dulu-dulu.

Bagi Muslimin dan Muslimah, pembelajaran Al-Quran adalah satu proses yang hanya akan tamat di penghujung hayat. Kitab yang menjadi panduan hidup bagi umat Islam ini elok diterap dari usia mentah lagi supaya ia sebati dengan kita.

Cik Lis teringat masa mula-mula belajar mengaji di zaman kanak-kanak, Cik Lis dan kawan-kawan setaman rumah pergi ke rumah Ustazah dan duduk di dalam bulatan keliling beliau, menunggu giliran dipanggil untuk ditasmik (disemak bacaan). Maka, berbondong-bondonglah kanak-kanak riang tadi dengan beg sarung berintikan 6 siri buku Iqra’ nak belajar Tajwid dulu haha. Mana taknya, selagi tak habis 6 buku, tak boleh upgrade ke Al-Quran (¬‿¬ )

Beana Home Quran 1
credit: Mishary Alafasy, Unsplash

Bila dah remaja dan dewasa, ada di antara kita yang mungkin sempat merasa pengalaman join usrah, mengaji dengan rakan-rakan dalam halaqah (bulatan) dan bertasmik sesama sendiri untuk semak bacaan tajwid dan sebagainya. Dan rata-ratanya adalah semasa hidup di hostel.

Ada pula yang lebih bertuah bila pengajian Quran ini diteruskan dalam rumahtangga. Sweeeet gituuu bila suami, isteri dan anak-anak sama-sama dapat berkumpul dan menyemak bacaan Al-Quran lepas solat.

Tapikan, kekangan sentiasa ada. Kadang-kadang dek masa. Kadang-kadang dek tempat. Macam-macamlah kan halnya. Mengaji style zaman-zaman lejen begini mungkin susah untuk diikuti sekarang. Nak pula sekarang zaman norma baharu ni, kehidupan seharian tak seperti dahulu lagi.

Untuk pelbagai lapisan usia, di mana lagi hendak kita cari guru atau platform untuk belajar Al-Quran pada masa sekarang? Yang kalau boleh datang ke rumah kita dan buat sesi one-on-one dengan kita sekeluarga?

Ataupun, kalau sesak-sesak sangat susah kedua-dua pihak nak bergerak buat kelas online sahaja? Beana Home Quran ada jawapannya!

Beana Home Quran Untuk Semua Peringkat Umur dan Tempat

Dengan konsep Fun Learning dan moto literal “Mengaji to Your Doorstep,” pengajar Quran platform di alaf digital sentiasa mencari penyelesaian terbaik untuk semua pihak. Tutor Quran berdaftar, atau Qutor seramai 130 orang sedia untuk membantu!

Beana Home Quran yang diasaskan sejak tahun 2009 telah membantu ramai bekas pelajarnya untuk mahir ataupun selesa dengan pembelajaran kitab suci umat Islam ini:

Ingin tahu dengan lebih mendalam tentang Qutor Quran ini? Video Interaktif ini untuk anda mendapatkan butiran lebih lanjut:

Atau tekan link-link berikut disini:

Laman Web | Facebook | Instagram | WhatsApp

Atau hubungi nombor +6011-5223 4111

Anda boleh membaca sedikit pengalaman Cik Luna bersama Beana Home disini.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.