Tips Naikkan Viewers Di TikTok

July 10, 2023 by No Comments

Tuan Puan mahu dapatkan tips naikkan viewers di TikTok tetapi tidak tahu bagaimana caranya? Lunaworks memahami bahawa ramai pengguna TikTok mungkin mengalami cabaran dalam meningkatkan jumlah viewers dalam waktu yang singkat. Meningkatkan pengikut yang ramai dan populariti di TikTok memerlukan usaha dan ketekunan yang berterusan.

TikTok telah menjadi platform yang sangat popular dengan jumlah pengguna yang sangat besar di seluruh dunia. Seiring dengan pertumbuhan yang pesat, jumlah pengguna TikTok terus meningkat dari waktu ke waktu. Hal ini membuat komuniti pengguna TikTok menjadi sangat besar.

Apakah “views” di TikTok?

Platform media sosial yang berbeza mengukur “views” dengan cara yang berbeza, tetapi pada TikTok, ia sangat mudah: sebaik sahaja video anda mula dimainkan, ia dikira sebagai tontonan atau views.

Jika video itu automain atau gelung, atau penonton kembali untuk menontonnya beberapa kali, semuanya dikira sebagai tontonan baharu. (Apabila anda menonton video anda sendiri, bagaimanapun, tontonan tersebut tidak dikira.)

Jadi Apakah Tips Untuk Naikkan Viewers di TikTok?

1. Cuba Video Cara-Cara Atau ‘How To

tips naikkan viewers di tiktok

Kandungan pendidikan berfungsi dengan baik di TikTok, jadi tuan puan boleh berkongsi pengetahuan yang ada kepada audiens kita.

Penting untuk diingat, apabila tuan puan menggunakan personaliti dan cara tuan puan sendiri, ia akan memberikan keunikan kepada kandungan konten dan membantu tuan puan mendapat populariti di TikTok.

2. Konsisten | Tips Naikkan Viewers Di TikTok

tips naikkan viewers di tiktok

Jangan risau jika pengikut anda bosan: jadikan video lebih kreatif dan hasilkan kandungan yang berkualiti. Malah, TikTok mengesyorkan menyiarkan konten sebanyak 1-4 kali sehari.

Semakin banyak video yang anda miliki, semakin besar kemungkinan anda akan muncul di halaman ‘For You Page‘ seseorang dan semakin besar kemungkinan mereka akan datang ke page tuan puan untuk melihat lebih banyak video lagi.

3. Gunakan Bunyi yang Popular

Ini adalah tip yang sangat berguna. Untuk membuat orang suka menonton video tuan puan, gunakan muzik yang sedang popular agar orang terhibur. Dan yang paling penting, tuan puan perlu membuat video dengan menggunakan muzik popular tersebut dengan baik.

4. Buat Senarai Main | Tips Naikkan Viewers Di TikTok

Senarai main TikTok atau playlist ialah ciri yang agak baharu yang membolehkan pencipta mengatur video mereka ke dalam senarai main. Ini memudahkan penonton untuk menggunakan video yang serupa dengan kandungan yang telah mereka nikmati.

Senarai main terletak di bahagian atas profil TikTok, di atas video tuan puan yang kerap diterbitkan atau disematkan (seperti yang ditunjukkan dalam foto di bawah).

Ciri senarai main TikTok tidak tersedia untuk semua orang. Hanya pencipta terpilih yang mempunyai keupayaan untuk menambahkannya pada profil mereka.

5. Penggunaan Hashtag yang Relevan

Gunakan hashtag yang relevan dengan kandungan tuan puan agar lebih mudah ditemui oleh pengguna TikTok lain yang berminat dengan topik yang sama. Kaji dan gunakan hashtag yang popular dalam kategori kandungan tuan puan untuk meningkatkan reach dan viewers konten.

6. Tingkatkan Kemahiran Fotografi

tips naikkan viewers di tiktok

Untuk memastikan video TikTok tuan puan setanding dengan pengguna TikTok yang terkenal, tuan puan perlu meningkatkan kemahiran fotografi asas dan meningkatkan kemahiran pengambilan gambar (walaupun menggunakan telefon pintar). Dengan melakukan itu, video TikTok tuan puan akan kelihatan profesional.

Pastikan video tuan puan kelihatan baik (pencahayaan dan kualiti bunyi yang baik) supaya lebih ramai teratarik untuk menontonnya.

Tentukan Niche Sasaran Tuan Puan | Tips Naikkan Viewers di TikTok

Siapa yang tuan puan harap dapat tarik perhatian di TikTok? Sebelum tuan puan mula mencipta kandungan, pelajari tentang demografi TikTok dan kenal pasti mereka yang mungkin berminat dengan jenama tuan puan.

Luangkan sedikit masa meneliti niche tuan puan di platform media sosial lain dan cari persamaan di TikTok. Tetapi jangan menolak niche baharu atau tidak dijangka. Niche semasa tuan puan mungkin tidak menggunakan TikTok, tetapi mungkin terdapat subkumpulan dengan minat yang berkaitan atau berbeza sedikit pada platform. 

Contohnya, niche penerbit buku kanak-kanak boleh terdiri daripada pengarang di LinkedIn, pembaca di Instagram dan illustrator di TikTok.

Sebaik sahaja anda menumpukan perhatian pada niche berpotensi, selidik jenis kandungan yang disukai audiens. Kemudian mulakan penghasilan konten idea kandungan untuk jenama tuan puan.

Biasakan Diri dengan TikTok

Adalah salah untuk mendekati pemasaran TikTok dengan cara yang sama tuan puan mendekati pemasaran Instagram atau Facebook. TikTok ialah rangkaian sosial yang sama sekali berbeza dengan aliran, ciri dan gelagat pengguna yang unik.

Terokai pelbagai ciri yang tersedia pada aplikasi TikTok, dan perhatikan filter, effect dan lagu yang menjadi sohor kini.

Setelah tuan puan mengetahui tips naikkan viewers di TikTok, bolehlah mula mengaplikasikannya! Komen di bawah jika tips naikkan viewers di TikTok dari kami mendatangkan hasil ya. Semoga berjaya!

Sekian sahaja perkongsian Cik Min tentang “Tips Naikkan Viewers di TikTok” Untuk mendapatkan lebih banyak artikel menarik, anda boleh layari laman portal Lunastory.com.


Penafian: Pengendali web tidak bertanggungjawab terhadap komen atau catatan pengirim dalam ruangan ulasan laman ini. Komen atau catatan yang tertera adalah tanggungjawab pengirim sepenuhnya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.