Print Banner Bunting Murah Dan Cantik

June 20, 2022 by No Comments

Print banner atau bunting murah? Boleh percaya ke sekarang ada lagi servis printing yang murah? Adakah anda sedang mencari servis printing banner atau bunting yang murah tapi berkualiti tiptop?.

Memang tak mudah, tapi Cik Min tahu tempatnya! Cik Min perasan, ramai yang sedang mencari tempat untuk print banner dan juga bunting dengan harga murah, tapi dengan kualiti tiptop, untuk mempromosikan kedai atau produk perniagaan. Kadangkala, ramai yang sanggup pergi travel jauh dari tempat tinggal mereka, hanya untuk dapatkan servis tempahan print banner atau bunting yang lebih murah kan? Namun, kualiti dan hasilnya sangat menghampakan. Betul tak? 

Tapi kali ni, Cik Min nak kongsikan terus dengan anda tentang satu kedai print banner atau bunting murah yang Cik Min tahu, supaya dapat membantu anda! Baca sampai habis tau!

Kenapa Kena Tempah Banner Atau Bunting?

Print Banner Bunting Murah
Sumber: FLEXISPRINT

Penting ke banner atau bunting ni? Ya, ia sememangnya penting untuk mereka yang ingin mempromosikan sesuatu seperti kedai dan produk perniagaan. 

Sedar atau tidak, banner atau bunting ini memainkan peranan penting bagi memaparkan sesebuah branding atau hebahan kepada orang ramai, agar diketahui.

Siapa Yang Selalu Memerlukan Banner Atau Bunting?

Kalau untuk mempromosikan sesebuah kedai atau produk, semestinya lebih sesuai buat golongan para usahawan dan juga syarikat. Tapi, ada juga individu yang memerlukan banner atau bunting, untuk memaparkan keadaan atau kejadian yang akan atau sedang berlangsung, seperti majlis formal dan keraian. 

Di Mana Nak Print Banner Atau Bunting Murah?

Sekarang inilah masa yang ditunggu-tunggu! Cik Min memang ada satu kedai ni, ia bukan sahaja boleh mencetak banner atau bunting murah semata tau… Tapi, semua jenis servis printing pun ada! Harga yang ditawarkan juga memang murah dan sangat berbaloi. 

Okay, banyak pula Cik Min membebel kan? Haha! Baiklah, kedai yang Cik Min maksudkan dari tadi adalah, FLEXISPRINT

Cik Min yakin, ada yang belum pernah dengar nama kedai ni kan? Tapi, kedai ini sememangnya menawarkan servis printing banner dan bunting dengan harga yang murah dan paling penting, hasilnya TIPTOP!

Wajib Tahu | Print Banner dan Bunting Murah

Print Banner Bunting Murah
Sumber: FLEXISPRINT

Mesti anda nak tahu dengan lebih mendalam lagi kan? Baiklah, ni Cik Min nak bagitahu antara details yang wajib anda ketahui tentang servis print banner dan bunting di FLEXISPRINT. Semestinya, Cik Min akan kongsi info dengan lebih detailed tentang servis ini kepada anda.

Jenis Material 

Jenis material dan ketebalan yang FLEXISPRINT gunakan untuk mencetak banner dan bunting adalah seperti berikut.

Banner: 

πŸ“Œ Tarpaulin 320 gsm 
πŸ“Œ Tarpaulin 380 gsm

Bunting: 

πŸ“Œ Matte lamination
πŸ“Œ Glossy lamination

Saiz Banner Atau Bunting

“Semua saiz sama je ke, atau ada saiz berlainan?”

Ehhh, takkk! Semestinya ada bermacam saiz untuk banner dan bunting di FLEXISPRINT ni. Takkan 1 atau sama aje saiznya kan… Tak menariklah kalau macam tu! Jadi, ini Cik Min listkan saiz banner dan bunting yang FLEXISPRINT tawarkan.

Banner:

πŸ“Œ 12 x 4
πŸ“Œ 15 x 4
πŸ“Œ 10 x 4
πŸ“Œ 20 x 4

Bunting:

πŸ“Œ 2 x 5
πŸ“Œ 2 x 6
πŸ“Œ 3 x 6

*Kiraan saiz di atas adalah mengikut ‘kaki’. Bukan ‘cm’ atau ‘inci’.

Design Print Banner Bunting

“Sekarang ni designnya pula macam mana Cik Min? FLEXISPRINT akan buatkan, atau kita perlu guna design sendiri?”

Untuk pengetahuan anda, FLEXISPRINT mempunyai designer sendiri tau! Anda boleh menggunakan khidmat designer yang mereka sediakan, dan anda hanya perlu memberitahu idea sahaja. 

Ni Cik Min nak share sedikit tips penting untuk supaya orang luar sukakan hasil design banner atau bunting anda. Pastikan:

βœ… wording ringkas
βœ… design ringkas 

Anda ada banyak benda nak dimasukkan ke dalam banner atau bunting? Sebaiknya, jangan ya… Kalau semua perkara nak masukkan, ia akan membuatkan banner dan bunting menjadi terlalu padat dan kelihatan serabut. 

Anda perlu tahu, setiap mata yang melihat akan lebih suka jika membaca perkara yang ringkas dan teratur. Tapi anda jangan risau, sebab staff FLEXISPRINT pasti akan guide anda untuk dapatkan design banner dan bunting yang terbaik!

Harga | Print Banner dan Bunting Murah

Harga bagi banner dan bunting adalah berbeza mengikut saiz dan jenis yang anda inginkan. Misalnya:

βœ… Jumbo Banner Stand with Printing (Package) : RM 502.40

βœ… Door Bunting Stand + Bunting (Package) : RM 124.00

Mahal? Taklah! Kira murah sangat dah tu… Harga yang Cik Min beritahu ini adalah harga bagi banner dan bunting pakej ALL-IN, termasuk stand sekali!

Jadi, janganlah salah faham! Harganya mungkin mencecah ratusan, kerana stand yang digunakan bukan stand biasa yang mudah patah tau… Tetapi, kualiti stand FLEXISPRINT ini sememangnya sangat KUKUH dan KUAT! Confirm TAHAN LAMA!

Berapa Hari Boleh Siap?

Jika anda nak tahu, kebiasaannya, tempahan dapat disiapkan dalam masa 3 hari bekerja sahaja. Namun, jika anda memerlukan banner atau bunting dengan kadar segera, anda juga boleh dapatkan hasil banner atau bunting pada hari yang sama tau!

Best kan macam tu? Memang laju servis mereka kan? Macam mana nak tempah? Hah! Teruskan baca sikit lagi…

Bagaimana Nak Buat Tempahan Atau Ingin Dapatkan Pertanyaan Lanjut?

Print Banner Bunting Murah
Sumber: FLEXISPRINT

Dengan pantas Cik Min bagitahu anda, bahawa ada 3 cara yang boleh anda lakukan iaitu: 

1) Melalui website FLEXISPRINT;

2) Klik link Linktr.ee ini untuk option lebih meluas;

3) Walk-in outlet FLEXISPRINT di:

FLEXISPRINT Outlet Seksyen 13
No 12, Jalan Balapan 13/32, Tadisma Business Park,
Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor.

FLEXISPRINT Outlet Seksyen 2
No 14, Jalan Bunga Tanjung 2/16,
Seksyen 2, 40000 Shah Alam, Selangor.

Choppp! Waktu operasinya pula begini ya:

Waktu Operasi
Buka: Isnin – Sabtu (9:30 am – 6:30 pm) 
Tutup: Ahad & Cuti Umum 

Fuhhh, lega Cik Min dapat  kongsikan rahsia ni. Lama sangat dah Cik Min simpan! Sekarang anda dah tahu, CEPAT-CEPATLAH buat tempahan untuk print banner dan bunting dengan harga murah di FLEXSIPRINT ya! Anda takkan rugi, tapi pasti akan REPEAT lagi! 

Kualiti Banner Bunting

“Cik Min, kualitinya pula macam mana?”

Jangan risau! Cik Min jamin, kualiti dan hasil cetakkan banner atau bunting di FLEXISPRINT memang TIPTOP! Hal ini kerana, FLEXISPRINT sememangnya menjanjikan kualiti yang terbaik untuk semua para pelanggannya. Jangan ragu-ragu ya! 

Ni, Cik Min bagi satu video untuk anda tonton tentang servis print banner dan bunting murah daripada FLEXISPRINT.

Sekarang, dah yakin kan? Jadi, tunggu apa lagi?! SEGERA BUAT TEMPAHAN DI FLEXISPRINT SEKARANG! FLEXISPRINT, sememangnya pilihan yang tepat untuk anda buat cetakan banner dan bunting dengan harga yang murah, berpatutan dan hasil tiptop. Ingat printing, ingat FLEXISPRINT!

Setakat ini sahaja perkongsian Cik Min pada kali ini tentang, “Print Banner Bunting Murah”. Jumpa lagi di postingan seterusnya ya! Untuk lebih banyak artikel yang menarik, anda boleh layari portal Lunastory.


Penafian: Pengendali web tidak bertanggungjawab terhadap komen atau catatan pengirim dalam ruangan ulasan laman ini. Komen atau catatan yang tertera adalah tanggungjawab pengirim sepenuhnya.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.