Lip Matte Mesra Wuduk |Admires: PeDAS

February 16, 2020 by No Comments

Siri jejak usahawan PeDAS ini diteruskan lagi di dalam entri “Lip Matte Mesra Wuduk |Admires: PeDAS” Bagi yang ingin mengetahui dengan lebih lanjut tentang program usahawan PeDAS, anda boleh mengikuti link di akhir nota kaki artikel ini.

Terlepas profil usahawan ini? Anda boleh baca selepas ini di link di bawah:

Entri pertama|| Admires Lip Matte Halal Malaysia |PeDAS


Trivia: Matte berasal daripada perkataan Perancis yang kemudiannya dipinjam ke bahasa Inggeris untuk menggambarkan (dalam konteks ini) keadaan atau sifat yang pudar dan berlawanan dengan kilauan.

Lumrah untuk setiap manusia untuk kelihatan cantik. Kalau tak hari-hari pun, ada masa datang mood nak melaram. Sapu sedikit foundation atau bedak di muka. Letak sedikit eyeliner dekat mata. Kalau handal, buat style wing gitu. Dan akhiri rutin make up dengan calitan merah di bibir, barulah nampak flawless!

“Tapi Cik LIS, saya tak suka pakai make-up. Semua produk muka saya pakai buat nampak au natural gitu…”

Betul. Ada juga perempuan yang tak suka pakai make-up. Macam Cik LIS. Dah lah pakai specs tebal. Besar pulak tu; sampai tertutup pipi. Takut nak pakai contact lens, walaupun dipaksa berkali-kali.

Somehow, dalam beg tangan Cik LIS ada standby sebatang lipstik. Atas vanity table pun ada sebatang lip matte. Hanya dipakai untuk special occasion macam kenduri kahwin, high school reunion, waktu emergency tiba-tiba kena jumpa klien baru nak kena elok first time impression dan lain-lain lagi.

Kalau anda tak suka jenis shiny dan glossy, pastinya anda akan lebih berminat menggunakan lip matte kan? Dan yang jenis air boleh lalu laaaagilah menarik buat wanita Muslimah terutamanya! Jenuh nak apply balik lipstik lepas habis solat! Solusinya?…

Memperkenalkan Admires: Lip Matte Mesra Wuduk!

Lip Matte Mesra Wuduk-1

Lip Matte Mesra Wuduk: Apa yang Istimewanya?

View this post on Instagram

#AdmiresLipmatte rm29.9

A post shared by endang suryati (@admires.lipmatte) on

Lip matte ini tidak mengeringkan bibir dan tahan lama tau!


Produk keluaran Muslim ini datang dalam pelbagai warna yang anda boleh pelbagaikan mengikut tema!

View this post on Instagram

Warna yang sentiasa memukau #LipmatteAdmire

A post shared by endang suryati (@admires.lipmatte) on


Bagi setiap 50 sen hasil jualan daripada lip matte Admires akan disalurkan ke badan amal terpilih. Secara tidak langsung, anda bukan sahaja mencantikkan, malah turut menderma!

Price wise, harga lebih kurang setanding dengan produk yang biasa di pasaran.


Amacam, berminat tak nak cuba produk ini? Follow mereka di:

Facebook – link

Instagram – link

WhatsApp – link


Artikel terakhir dan seterusnya adalah buat peminat lipstik jenis glossy dan shiny! Link di bawah ini ya.

Entri ketiga|| Admires: Lipstik Tidak Keringkan Bibir |PeDAS


Program Perkhidmatan e-dagang setempat (PeDAS) adalah program untuk memperkasakan usahawan luar bandar yang terpilih di dalam program kerajaan dan MDEC. Pembaca boleh membaca dengan lebih lanjut tentang program PeDAS di link ini. [link]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.