Bengkel kereta Shah Alam : Rahim Auto

May 16, 2017 by No Comments

Adakah anda mencari bengkel kereta Shah Alam?

Rata-rata pemandu kereta perempuan hampir sama banyak dengan pemandu lelaki kan di Malaysia ni?

Kaum ibu pun gunakan kereta bagi tujuan kerja, domestik, hantar anak, pos barang, shopping tudung ehhhh.

Bila pakai kereta, mesti kena servis kan?

Tak boleh buat-buat tak tahu apa yang (bakal) berlaku haha.

Kaum wanita di kawasan Lembah Klang jangan risau nak servis kereta — Pergi aje Bengkel Rahim Auto : Bengkel kereta Shah Alam.

Bengkel kereta Shah Alam

Bengkel Rahim Auto bengkel kereta Shah Alam beralamat di:

No. 21, Jalan Saujana Indah 5, Seksyen U2, 40150, Shah Alam, Selangor, 40150 Shah Alam, Malaysia

Klik disini untuk baca blog Rahim Auto

Kalau boleh, kawan kawan call dahulu sebelum datang untuk beritahu jenis kereta, Rahim Auto cek sparepart dan availability.

Nombor Rahim Auto Bengkel Kereta Shah Alam ialah 011 2013 2276

Sebaik sahaja kita tiba di bengkel ini, tim Rahim Auto akan terus diagnos keadaan kereta kita.

Kena bagitahu tau pening kat mana, sakit apa hihi baru senang kerja mereka.

Kalau tak dapat ingat apa yang sakit, catit dalam handphone apa suami kata. (Tips untuk pemandu wanita haha)

Bengkel kereta Shah Alam

Biasanya orang perempuan tak suka ke bengkel sebab berbau rokok, teh tarik bergantung-gantung dan juga lantai berminyak.

Di Rahim Auto semuanya kemas dan tersusun serta berwarna merah jambu.

Staff pun tak merokok didalam bengkel.

Bengkel kereta Shah Alam

Sambil menanti kereta siap diservis, ada tempat duduk yang selesa dan ada kipas.

Cukup selesa untuk tidak membuatkan pelanggan wanita merasa awkward berdiri sambil melihat lihat kalau kalau ada kerusi.

Biasanya begitulah perasaan kami haha.

Berhampiran dengan bengkel Rahim Auto ada kedai makan. Boleh juga tunggu disana sementara kereta disiapkan.

Bengkel kereta Shah Alam

Saya tunggu sahaja disini sehingga kereta siap kerana tak sedar masa yang berlalu apabila dapat password Unifi.

Nikmat dunia ialah Wifi.

Bengkel kereta Shah Alam

Biarpun berulang dari Cheras ke Shah Alam, bengkel Rahim Auto menjadi pilihan.

Kisah Abang Rahim iaitu pemilik bengkel kereta Shah Alam Rahim Auto boleh dibaca disini.

 

Abang Rahim tak banyak cakap tapi jujur orangnya. Kalau tak perlu tukar lagi, dia tak suruh tukar segala-galanya dalam kereta kita.

Itu yang paling penting kannnnn…

Jadi kalau kawan kawan mencari bengkel kereta Shah Alam, hubungi Rahim Auto hari ini ya.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.